Cine suntem ?


„Nu poți niciodată să rezolvi problemele cu același mod de gândire care le-a creat.”

Albert Einstein

Suntem un grup de cetățeni, „electroni liberi” fără etichetă. Slăbiciunea noastră este forța noastră: „nu avem spate” și credem că  ideile au puterea de a schimba viitorul (cu condiția ca ele să fie înțelese și dezbătute de suficient de mulți oameni).

Suntem foarte îngrijorați de escalada spre un război mondial și de pericolul de criză economică, energetică și alimentară care au apărut la orizont și vrem să tragem un semnal de alarmă.

Suntem mai ales îngrijorați de lipsa generalizată de leadership, de vizune și de curaj a politicienlilor și a experților la nivel național și internațional și credem că, pentru a evita o catastrofă, este urgent nevoie de o schimbare radicală în abordarea situației.

Considerăm că suntem într-o perioadă în care marile chestiuni geopolitice au intrat în cotidianul și chiar farfuria noastră și nu mai trebuie delăsate de cetățenii de rând în seama „celor care se pricep”. Soluțiile la criza actuală trebuie gândite de sus în jos, de la nivel internațional la cel național, pornind de la valori universal valabile. O abordare parcelară, limitată, nu va oferi decât un mic plasture pentru a trata un cancer speculativ care devorează economia de mai bine de 30 de ani și un sistem de relații internaționale neocolonial care iată că ne duce acum spre război.

Oameni ca noi, profesori, constructori, angajați, pensionari, trebuie să iasă din rolul social pe care îl joacă, să înțeleagă sistemul care ne-a adus aici și să ceară cârmuitorilor soluții durabile pentru a asigura pacea și bunăstarea, un nou sistem de relații internaționale bazat pe dreptul tuturor naționilor la securitate și dezvoltare economică. Nu ne dorim o nouă campanie de denigrare a elitelor, ci ne dorim să generăm dezbateri pozitive despre soluții, precum cele amintite în apelul nostru.

Suntem deschiși să cooperăm, să organizăm dezbateri și acțiuni cu oricine. Dacă doriți să participați, vă invităm să ne contactați la: contact@comitetulpentrupace.ro / facebook: https://www.facebook.com/comitetulpentrupace

 

 

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.