Declarația lui Kissinger de la Forumul Economic Mondial de la Davos

Declarația lui Kissinger de la Forumul Economic Mondial de la Davos

Sursă: https://www.g4media.ro/henry-kissinger-ucraina-trebuie-sa-cedeze-rusiei-din-teritoriul-sau-sper-ca-ucrainenii-sa-si-potriveasca-eroismul-de-care-au-dat-dovada-cu-intelepciunea-apar-semne-concrete-ale-fragmen.html

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a declarat că nu trebuie să se permită ca războiul să se prelungească prea mult.

„Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi ușor de depășit. În mod ideal, granița ar trebui să fie o revenire la <status quo ante>. Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăși”, a declarat el.

El a declarat că Rusia a fost o parte esențială a Europei timp de 400 de ani și a fost garantul structurii echilibrului de putere european în momente critice. Liderii europeni nu ar trebui să piardă din vedere relația pe termen lung și nici nu ar trebui să riște să împingă Rusia într-o alianță permanentă cu China.

„Sper ca ucrainenii să își potrivească eroismul de care au dat dovadă cu înțelepciunea”, a spus el, adăugând, cu faimosul său simț al realpolitik-ului, că rolul potrivit pentru această țară este să fie un stat tampon neutru și nu frontiera Europei, relatează The Telegraph.

Iată discursul tradus pe pagina facebook a lui Aurelian. https://www.facebook.com/Aurelian.Live/videos/4894156480713598/?__tn__=%2CO