Germania: Un nou apel pentru încetarea focului în Ucraina a fost publicat în Die Zeit

Germania: Un nou apel pentru încetarea focului în Ucraina a fost publicat în Die Zeit

30 iunie 2022 (EIRNS)-21 de germani celebri și doi semnatari internaționali (Richard Falk și Jeffrey Sachs) au publicat în ediția de astăzi a cotidianului Die Zeit un nou apel către guvernele occidentale pentru un efort total și imediat în vederea obținerii unei soluții rapide și negociate la conflictul din Ucraina. Printre semnatarii germani se numără generalul (în rezervă) Erich Vad, fost consilier militar al Angelei Merkel. A urmat o reacție imediată din partea lui Andrej Melnik, ambasadorul Ucrainei la Berlin.

Semnatarii solicită o „ofensivă diplomatică la scară largă” ca singura modalitate de a ieși din „actualul impas”, făcând referire la experții militari, care consideră că victoria Ucrainei – cu returnarea tuturor teritoriilor ocupate, inclusiv Donețk, Lugansk și Crimeea – este nerealistă. Ei pun sub semnul întrebării continuarea livrărilor de arme și cer „O încetare imediată a focului”, titlul apelului lor. „Continuarea războiului pentru a obține victoria deplină a Ucrainei asupra Rusiei duce la alte mii de victime ale războiului, care mor pentru un obiectiv care nu pare realist.”

Într-o reacție imediată, ambasadorul ucrainean la Berlin, Andrej Melnik, a făcut o criză pe Twitter: „Din nou, ce adunătură de ratați pseudo-intelectuali, voi toți Varwicks, Vads, Kluges, Prechts, Yogeshwars, Zehs & Co. [numele unor semnatari] ar trebui să vă duceți în sfârșit la naiba cu „sfaturile” voastre defetiste. La revedere.”

Scrisoarea a fost semnată de Jakob Augstein (publicist), Richard A. Falk (profesor de drept internațional), Svenja Flaßpöhler (filosof), Thomas Glauben (profesor de economie agricolă), Josef Haslinger (scriitor), Elisa Hoven (profesor de drept penal), Alexander Kluge (cineast și autor), Christoph Menke (profesor de filosofie), Wolfgang Merkel (profesor de științe politice), Julian Nida-Rümelin (filosof), Robert Pfaller (filosof), Richard D. Precht (filosof), Jeffrey Sachs (profesor de economie), Michael von der Schulenburg (fost diplomat ONU), Edgar Selge (actor), Ilija Trojanow (scriitor), Erich Vad (general în rezervă, fost consilier militar al Angelei Merkel), Johannes Varwick (profesor de politică internațională), Harald Welzer (psiholog social), Ranga Yogeshwar (jurnalist științific) și Juli Zeh (scriitor)