” Meseriașii pentru pace ” din Germania vor să extindă protestul la nivel național

” Meseriașii pentru pace ” din Germania vor să extindă protestul la nivel național

29 august (EIRNS)-Demonstrația ” Meseriași pentru pace” a avut loc ieri în piața centrală din Dessau, în landul Saxonia-Anhalt din estul Germaniei, cu până la 2.000 de protestatari. O fotografie din reportajul Mitteldeutsche Zeitung arată piața plină de oameni.

Mitteldeutsche Zeitung scrie sub titlul: „Meseriași pentru pace – Peste 2.000 de persoane protestează la Dessau împotriva sancțiunilor împotriva Rusiei”, că aceasta „a fost una dintre cele mai mari demonstrații din ultimii ani în piața din Dessau: potrivit poliției 1.400 de persoane, potrivit organizatorilor peste 2.000 de persoane au protestat duminică pentru pace și, după spusele unui orator, contra războiului economic împotriva Rusiei care îi afectează mai ales pe germanii înșiși”.

Responsabilul pentru comerț al districtului Dessau, Karl Krökel, s-a pronunțat în discursul său împotriva „spiralei sancțiunilor”, adăugând că cetățenii îngrijorați nu mai vor să fie încătușați. Interesele țărilor străine, a spus el, sunt mai valorizate decât interesele propriilor cetățeni. Rezultatul este un dezastru în politica energetică.

Mitingul a fost organizat de asociația meseriașilor din districtul Anhalt-Dessau-Roßlau și a fost susținut de organizatorii manifestațiilor de luni de la Dessau, precum și de partidele Linke și Die Basis.

Krökel a anunțat la finalul mitingului că dorește să construiască o rețea națională de „meseriași pentru pace” și să ducă protestul la Berlin. „Acesta este doar începutul. Nu poate fi sfârșitul dacă vrem să reușim”, a declarat Krökel. „Trebuie să devenim mai mulți”. În plus, Krökel a promovat o petiție online sub titlul „Nord Stream 2 în loc de taxe pe gaz”.