Protest internațional al organizației « Omenirea pentru pace » pe 6 august 2023

Protest internațional al organizației « Omenirea pentru pace » pe 6 august 2023

Declarație de presă 

Românii care doresc să susțină inițiativa sunt invitați la București, duminică 6 august, orele 19:30-21:00 în Piața Universității, la statuia lui Gh. Lazăr (locul urmează să fie confirmat sau schimbat de primărie, urmăriți pagina https://www.facebook.com/comitetulpentrupace pentru confirmare)

Pericolul de război nuclear a escaladat până la nivelul la care nicio persoană rațională de pe planetă nu-l mai poate ignora. Cu toate acestea, în această atmosferă, există încă oameni care cred că trebuie mai multe arme, mai multe sancțiuni și care cred că un război nuclear poate fi câștigat împotriva Rusiei.

Este foarte clar că celor care au provocat războiul și continuă să îl întețească nu le pasă de viețile oamenilor din Ucraina sau din orice altă națiune de pe planetă. Acest lucru NU este acceptabil pentru aceia dintre noi cărora le pasă de bunăstarea ÎNTREGII omeniri – cei care nu doresc să vadă specia umană ștearsă de pe fața pământului. Facem, prin urmare, apel la cetățenii lumii să ne unim și să ridicăm vocea împotriva acestei nebunii. Omenirea pentru pace (Humanity for peace) este pe cale să creeze o coaliție, dincolo de ideologii, care să blocheze panta care duce la război nuclear. Refuzăm să lăsăm omenirea să piară din cauza demenței.

Pe data de 6 august va fi comemorarea bombardării inutile și genocidale de la Hiroshima, lansată de Statele Unite ale Americii, urmată după câteva zile de aceeași crimă împotriva orașului Nagasaki. Omenirea pentru pace este onorată să anunțe organizarea cu această ocazie a unei mobilizări internaționale, pe 6 august 2023, pentru a aminti lumii că războiul nuclear nu are voie să fie purtat niciodată și că este imposibil de câștigat. Omenirea merită mai mult; trebuie să refuzăm destinul unui război inevitabil, o viziune cinică și respingătoare.

Principalul protest va fi organizat în Statele Unite, la New York, orele 1-4 pm (orele României: 20:00 – 23:00) și va fi transmis în direct pe internet. În solidaritate cu acest eveniment, proteste de susținere vor fi organizate pe aceeași dată, în mai multe orașe din lume. Dacă sunteți interesați să organizați un protest de susținere, vă rugăm să intrați în contact cu noi la contact@humanityforpeace.net. Actualmente, 20 de organizații susțin acest eveniment. Dacă organizația Dumneavoastră dorește să se alăture evenimentului, vă rugăm să ne contactați. Mai multe informații, inclusiv lista cu oratori, pot fi găsite la HumanityForPeace.net.

Așa cum spunea Președintele Kennedy în faimosul său discurs de la 10 iunie 1963, războiul nu este inevitabil – cu condiția să facem efortul de a crea pacea. Actualmente, liderii din Statele Unite și NATO nu fac eforturi în această direcție, ci dimpotrivă, fac să degenereze situația din Ucraina. Iată de ce un grup de voci trebuie să se exprime la nivel internațional împotriva acestei politici și să facă să răsune apelul la pace.

Participați la mobilizarea de pe 6 august – trebuie să facem ca apelul la pace să devină vocea dominantă în lume

Demonstrația principală va avea loc la Dag Hammarskjöld Plaza E 47th St, New York, NY 10017 între orele 1:00pm – 4:00pm EDT (orele României: 20:00 – 11:00)

Românii care doresc să susțină inițiativa sunt invitați la București, duminică 6 august, orele 19:30-21:00 în Piața Universității, la statuia lui Gh. Lazăr (locul urmează să fie confirmat sau schimbat de primărie, urmăriți pagina https://www.facebook.com/comitetulpentrupace pentru confirmare)

Revendicările noastre sunt următoarele:

1) Încetarea imediată a oricăror finanțări și înarmări destinate Ucrainei.

2) Convocarea imediată a unor negocieri de pace necondiționate.

3) Dizolvarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)

4) Trebuie creată o nouă arhitectură internațională de securitate, care să pună capăt divizării lumii în blocuri, eliminând geopolitica. Această nouă arhitectură trebuie să ia în considerare preocupările de securitate ale fiecărei națiuni suverane, mari sau mici.

Lista provizorie de oratori pentru protestul din SUA cuprinde:

Gerald Celente, fondator/director al Trends Research Institute și editor al revistei „Trends Journal, fondator „Occupy Peace & Freedom” ;

Mike ter Maat, candidat pentru la nominalizarea la alegerile prezidențiale din partea Partidului Libertarian, fost economist la Casa Albă, profesor, antreprenor și polițist pro-reformă ;

Scott Ritter, fost cadru al serviciilor de informații din cadrul US Marine Corps și autor. A lucrat în Uniunea Sovietică în calitate de inspector pentru punerea în aplicare a Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare, a făcut parte din statul major SUA al generalului Schwarzkopf (SUA) în timpul Războiului din Golf, iar din 1991 până în 1998 a fost inspector șef de armament la ONU în Irak ;

Nick Brana, președinte național al People’s Party și organizator al Rage Against the War Machine ;

Jose Vega, membru al campaniei electorale Sare for Senat (NY) și activist al organizației LaRouche din 2014 ;

Ahmadou Diallo, președinte și fondator al Ligii guineano-americane a
Friends for Freedom, analist pentru comunitatea guineană din New York și din alte state americane


Rev. Dr. Terri L. Strong, președinta Comitetului pentru acțiune și preocupări globale a National Church Women United Organization (Organizația Națională Unită a Femeilor Creștine) .

Contactați-ne la: contact@humanityforpeace.net

Urmăriți-ne pe site: https://humanityforpeace.net

pe twitter: @4peacehumanity

Omenirea pentru Pace – Concert cu Requiemul lui Mozart
Dup
ă demonstrația internațională, muzicieni din Statele Unite își vor oferi talentele muzicale în cadrul unui concert gratuit pentru public. Dirijorul nostru este maestrul Gürer Aykal, dirijor și director general muzical al Orchestrei Filarmonice Borusan din İstanbul, profesor emerit și fost dirijor al Orchestrei Simfonice din El Paso, Texas.

Duminică, 6 august 2023, orele 6:00 pm – 8:00 PM (orele României: 1:00 – 3:00)
Loca
ție: Unitarian Church of All Souls din 1157 Lexington Avenue at East 80th Street, New York, NY.