Zepp-LaRouche: Treziți-vă acum sau s-ar putea să nu mai existați săptămâna viitoare !

Zepp-LaRouche: Treziți-vă acum sau s-ar putea să nu mai existați săptămâna viitoare !

Helga Zepp-LaRouche 2019 la Forumul economic euro-asiatic din China

26 septembrie (EIRNS) – O exagerare? Din păcate, nu. Lumea se îndreaptă cu pași repezi spre o confruntare nucleară între SUA-NATO și Rusia, iar mult prea puține voci din Occident se exprimă în semn de protest și în favoarea alternativelor, a avertizat Helga Zepp-LaRouche, fondatoarea Schiller Institute, într-o declarație politică de luni după-amiază.

„Criza actuală privind Ucraina este mult, mult mai periculoasă decât criza rachetelor din Cuba din 1962. Reprezintă o amenințare existențială pentru toată civilizața”.

Este aproape ca și cum lumea ar fi împărțită în două universuri paralele, a declarat Zepp-LaRouche. Pe de o parte, cercurile conducătoare ale Rusiei sunt pe deplin convinse că structura NATO a Occidentului urmărește să distrugă Rusia în întregime, să o rupă în bucăți și să o „decolonizeze”, după cum solicită diverse grupuri de reflecție în mod deschis. Președintele Putin a afirmat acest lucru în discursul său din 21 septembrie în fața națiunii ruse. Ministrul de externe Lavrov și ambasadorul în SUA Antonov au declarat același lucru în țară și în străinătate. O declarație a influentului Club Izborsk, tot pe 21 septembrie, a exprimat ceea ce gândesc mulți oameni în Rusia, avertizând că acesta este „un moment fatidic în istorie. Confruntarea violentă dintre Rusia și Occident ridică întrebarea finală: va supraviețui Rusia în această luptă sau va dispărea definitiv și ireversibil. Un mare război este la ușă.”

În „celălalt” univers, NATO și Occidentul sunt hotăți să folosească

războiul din Ucraina pentru a-și impune agenda lor veche de zeci de ani de „decolonizare” sau dezmembrare completă a Rusiei în state fără putere – o politică pe care Zbigniew Brzezinski și alți activiști de la Londra au susținut-o mult timp. Aceștia au declarat în în ultimul an în mod repetat, din ce în ce mai puternic, că ei sunt pe deplin pregătiți să folosească arme nucleare pentru a forța Rusia să dea înapoi și să să capituleze.

„Lucrurile sunt pe cale să meargă îngrozitor de rău”, a avertizat Zepp-LaRouche. Avem două trenuri de mare viteză – trenuri nucleare – care se îndreaptă unul spre celălalt și va fi un accident dacă nu schimbăm macazul în zilele următoare.

Evenimentele din ultimele zile nu au făcut decât să confirme această analiză. Referendumuri sunt în curs de desfășurare în patru regiuni ale Ucrainei și totul indică faptul că există atât o prezență foarte mare la vot, cât și faptul că va exista un vot covârșitor în favoarea aderării la Rusia, așa cum s-a întâmplat cu Crimeea în 2014. Votul se încheie pe 27 septembrie, iar parlamentari ruși consideră că ultimii pași pentru aderarea regiunilor vor fi finalizați până la 30 septembrie. În acel moment, regiunile vor fi considerate parte a Rusiei și vor fi apărate ca atare de Moscova.

Ieri, Secretarul de stat, Tony Blinken, și Consilierul de securitate națională, Jake Sullivan, au fost trimiși să declare la televiziunile naționale că « Noi nu vom recunoaște referendumurile false”, după cum a declarat Sullivan la CBS, „și vom trata acest teritoriu drept ceea ce este – teritoriu ucrainean, nu rusesc. Vom continua să-i sprijinim pe ucraineni în încearcarea lor de înlăturare a ocupării acestui teritoriu”. Și apoi : „Orice utilizare a armelor nucleare va avea consecințe catastrofale pentru Rusia”. Blinken a preferat să amenințe că Rusia va suferi « consecințe îngrozitoare”.

Zepp-LaRouche și-a încheiat remarcile cu un avertisment dur: „Trebuie să trecem la o mobilizare de alertă roșie. Dacă nu vor exista voci importante de disidență venind dinspre Statele Unite, acest lucru devine el însuși un factor de evaluarea strategică la Moscova”.

Trebuie să schimbăm percepția în străinătate că nu ar exista aproape nicio voce sănătoasă în Statele Unite, sau cel puțin că nu sunt voci suficient de influente pentru a schimba direcția actuală spre anihilarea nucleară. Aceste voci trebuie să se exprime acum, și cu forță – voci care să înțeleagă că există o bază pentru o soluție negociată pentru criza ucraineană, construită în jurul unei noi arhitecturi internaționale de securitate și dezvoltare, care să ia în considerare nevoile tuturor națiunilor.

Personalități importante din Rusia își dau seama și au afirmat public că vocea lui Lyndon LaRouche a fost esențială pentru a insufla ideile necesare pentru o astfel de politică reciproc avantajoasă și acesta este motivul pentru care dușmanii lor vor să-i cenzureze pe oratorii de la conferințele Schiller Institute.

Schiller Institute a adresat Adunării Generale a Națiunilor Unite un apel pentru înlăturarea cauzelor războiului din Ucraina   (https://schillerinstitute.com/blog/2022/09/22/open-letter-to-the-united-nations-no-2-from-the-schiller-institute-the-foundation-to-battle-injustice/ ) și a lansat un apel pentru un crearea unui comitet ad-hoc pentru un nou sistem Bretton Woods în favoarea dezvoltării tuturor naționilor. ( http://romania2118.org/apel-pentru-un-comitet-ad-hoc-pentru-un-nou-sistem-bretton-woods/).