Asasinatele la televizor banalizează violența din viața reală?

Asasinatele la televizor banalizează violența din viața reală?

Dacă vrem o cultură a păcii, haideți să nu mai banalizăm violența ! Unii copii cresc pe cămpul de luptă virtual al serialelor și al jocurilor video.

Fără o misiune națională și morală și spunându-i-se până la refuz că națiunile care se luptă pentru dezvoltarea lumii sunt o adunătură de „autocrați” și „dictatori”, poporul american este hrănit cu violență drept divertisment, pe lângă consumul de droguri. Cu toate acestea, după împușcarea în masă a 19 copii de către un adolescent în Uvalde, Texas, două canale naționale de televiziune au decis că este recomandabil să pară mai înțelegătoare față de familiile celor uciși, întârziind – nu anulând – difuzarea ultimelor lor filme snuff cu copii. Lifetime amână difuzarea filmului „The Bad Seed Returns”, care prezintă un elev de liceu criminal; CBS amână, de asemenea, finalul sezonului din serialul său despre FBI, deoarece implică posibila implicare a unui elev într-un jaf mortal, relatează London Guardian.

Nu și Netflix. Netflix, care a pierdut abonați, va continua cu lansarea ultimului episod din seria sa „Stranger Things”. Se pare că acesta începe „cu un masacru telekinetic care include reprezentarea mai multor copii morți acoperiți de sânge”. Episodul a fost filmat în urmă cu un an, a ținut să precizeze Netflix, „dar având în vedere recentul atac tragic la o școală din Texas, telespectatorii ar putea găsi scena de deschidere a primului episod tulburătoare”, deoarece este „foarte grafică”. Întrucât proprietarii Netflix sunt „profund întristați de această violență de nedescris, iar inimile noastre sunt alături de fiecare familie care deplânge o persoană dragă”, au decis ca avertismentul „conține violență grafică în care sunt implicați copii” să fie adăugat la începutul serialului – dar numai pentru telespectatorii din SUA. 

,